Werken met fijne collega's en prachtige Nerines

Gepubliceerd op 8 februari 2021 om 19:05

Hoi ik ben Jolanda, 55 jaar en al 34 jaar werkzaam bij Nerine kwekerij Agro Fleur Select: Een mooi familie bedrijf met fijne collega’s en prachtige Nerines om mee te werken. De Nerine-teelt heb ik door de jaren heen ontzettend zien groeien naar de hoofdteelt nu in 2021.

Het blijft altijd weer bijzonder als de bollen gepoot zijn in de grond of zand, en bloeien tot een prachtig resultaat.  Of dit nu in de kassen is of buiten hectares vol, het blijft genieten al die verschillende typen en kleuren Nerine.

Ook is het een gaaf gezicht en een lekker gevoel, als de koelcel vol staat met veilingkarren vol Amarine belladiva van de buitenteelt. Nu we een nieuwe automatische boslijn hebben, kunnen we er heel veel verwerken op één dag.

De bloemen in de kas te snijden waar de Nerine veredeling staat blijft uniek. Er kan ieder jaar weer iets nieuws tussen zitten, wat in de toekomst kan uitgroeien tot een groot soort. Vooral de passie van stichter van het bedrijf Kees de Jong als hij in de veredeling loopt en alles aanwijst en uitlegt dan ga je er vanzelf in geloven dat je tussen iets wonderlijks loopt.

Naast het werk met de Nerine en Amarine bloemen, is er ook het werk met de bloembollen. Na het rooien en verwerken van de Nerine en Amarine belladiva bollen gaat de verkoop van ons product beginnen, en tellen we wat af. Nou ja, de machine doet dit gelukkig voor ons. 

Fijn dat er nu een website is voor de particulier. Die kan nu zelf de Nerine bollen kopen, rechtstreek bij onze kwekerij en deze in zijn eigen tuin op de juiste plek (heel belangrijk) kan planten .

En dan, later in het jaar, heerlijk vanuit zijn eigen stoel kan genieten van onze mooie Nerines en Amarine belladiva, net zoals wij dat doen in onze eigen tuin. (Zoals de film laat zien)

Gefeliciteerd met je aankoop!!!! Geniet ervan en zegt het voort, zodat onze mooie Nerines en Amarines de aandacht krijgen die ze verdienen.

Jolanda - Rijpwetering

Herfsttuin vol Nerine en Amarine belladiva bloembollen

(Video) De Nerine-tuin van Jolanda