Over mijn bestelling Nerine en Amarine bloembollen

Kan ik mijn bestelling wijzigen?

Je kunt te allen tijde je bestelling wijzigen of annuleren.


Kan ik de kwekerij bezoeken?

Ja, dat kan. Onze kwekerij is op verzoek geopend voor rondleiding aan grotere groepen.


Wanneer krijg ik mijn Nerines?

Je Nerines worden in de maand April thuis bezorgd.


Hoe ontvang ik mijn Nerines?

Jouw Nerine zijn verpakt in een doos, hierin zit ook een informatiekaart met plantinstructie.


Hoe betaal ik mijn bestelling?

Bij het afronden van je bestelling vragen wij je om vooraf digitaal te betalen.


Waar kan ik een eventuele klacht indienen?

Natuurlijk hopen we dat je blij bent met je Nerine bloembollen en onze service. Mocht dat niet zo zijn, dan horen we dat graag. Je kunt altijd een bericht sturen naar service@nerine.eu


Over mijn Nerines en Amarines

Kan Nerine tegen vorst?

Afhankelijk van de soort, kunnen Nerines en vooral Amarines winters met lichte tot matige vorst doorstaan. Daarvoor dienen ze wel beschermd te worden. Lees de tips voor overwintering van je Nerines


Kan ik hulp krijgen bij het planten van mijn bloembollen?

Jazeker, onze plantservice kan de bloembollen brengen en voor je uitplanten.


Waarom bloeien mijn Nerines niet?

In het eerste jaar heeft de plant veel energie nodig om de wortels en het blad te laten groeien. Daardoor kan de plant het eerste jaar minder of nog geen bloemen geven. Vanaf het tweede jaar bloeien ook jouw Nerines steeds rijker. Daarnaast heeft een tuinseizoen met een lagere temperatuur invloed op het bloeipercentage.


Hoe plant ik mijn bloembollen?

Het uitplanten is een eenvoudig maar wel nauwkeurig klusje. Volg de instructies voor het planten en verzorgen van bloembollen.


Hoe bewaar ik mijn bollen?

Na je aankoop, of na dat je ze uit je tuin hebt uitgegraven, kun je Nerine bloembollen bewaren op een droge, goed geventileerde, koele en vorstvrije plek. Een tuinhuis of schuurtje voldoet prima.


Mijn Nerine geeft veel blad en sterft zelfs al af. Klopt dat?

Ja, voordat Nerine bloeit geeft hij lange en weelderige bladen. Bij sommige soorten sterven de bladeren af voordat de Nerine bloeit. bij anderen blijft het blad groen tot aan de bloei maar wordt het blad erg lang. Je kunt het blad gerust tot een derde inkorten. Doe dit in de loop van augustus. Bij alle soorten sterft na de bloei de plant in zijn geheel af en gaat in winterrust.


Wanneer bloeien mijn bollen?

Nerines bloeien tussen begin september en eind november. 


Kan Nerine tegen droge zomers?

Geef na het planten je Nerines regelmatig water. Nadat ze goed geworteld zijn, verdragen de planten hete en droge zomers. De roots van Nerine liggen immers in Zuid-Afrika.


Mijn vraag is niet beantwoord, waar kan ik hem stellen? 

Stel je vraag in een reactie bij de reviews. Of stuur een een e-mail met je vraag. Wij beantwoorden je vraag persoonlijk.


Hoe gaat de website om met mijn persoonsgegevens?

In een woord discreet! We gebruiken je gegevens uitsluitend om je bestelling te verwerken en je erover te informeren. Ook zullen wij je informeren zodra het nieuwe Nerine-seizoen begint.