Pak je bestelling Nerines direct uit

Bestelling binnen? Pak je bloembollen dan direct uit. Bewaar ze totdat je ze plant op een koele en droge plek, bijvoorbeeld je tuinschuurtje. Zo blijven je bollen gezond en krijgen schimmels geen kans. 

Plant je Nerine bollen in April. Volg plantinstructie hieronder of op de beschrijving die we hebben mee gestuurd met je bestelling. Zo kun jij straks genieten van een optimaal bloeiresultaat in je herfsttuin.

Hoe plant ik mijn Nerine bloembollen

De kweker doet het je voor

Nerine bloembollen planten is niet moeilijk maar wel anders dan andere bloembollen. De bloembol van de Nerine heeft de warmte van het zonlicht nodig om een goede plant en bloem te ontwikkelen. Onze kweker heeft het voorgedaan zoals je op de afbeelding kunt zien. 


Aanplant instructies Nerine bollen in 4 stappen

De plantperiode van Nerine bloembollen

Plant je Nerine of Amarine bloembollen in de maand April

Dan heeft de bloembol nog voldoende tijd om wortels te vormen, bladbroei te geven en uiteindelijk te bloeien. 


De plantdiepte voor Nerine bloembollen

Plant de bloembollen met de nek van de bloembol ruim boven de grond en een onderlinge afstand van min. 20 cm

Met deze plantdiepte vangen je bloembollen de nodige zonlicht/warmte op waardoor de plant en de bloem beter kan ontwikkelen. Als je de bloembollen te diep plant, dan bloeien je Nerine bloembollen minder of zelfs helemaal niet. Met een minimale onderlinge plantafstand van 20 cm, heeft de plant voldoende ruimte om te groeien en voorkom je dat ze elkaar schaduw geven.


Standplaat en en verzorging na het planten van de Nerine

Geef je Nerines een zonnige standplaats en geef ze de eerste weken regelmatig water

De verzorging na het planten van je bloembollen betekent vooral regelmatig water geven. In de eerste weken moet de plant hard werken om wortels te maken. Zonlicht helpt daarbij maar hij heeft in die periode voornamelijk water nodig. Zo kan de bloembol zich weer volzuigen en wortels vormen. Eenmaal goed geworteld kan de plant in het voorjaar en de zomer verder uitgroeien met blad en in de herfst met de bloemen waar je zo lang naar hebt uitgekeken. 


Dek vlak voor de nachtvorstperiode de plant af met een dikke laag blad en/of klein snoeiafval

Afhankelijk van het soort, verdragen Nerines en Amarines lichte tot matige vorst. Echter hebben ze dan wel bescherming nodig in de vorm van een een flinke laag bladeren, of ander luchtig materiaal (Geen gemaaid gras). Dit fungeert als een isolerende deken. Mocht je twijfelen aan overwinteren in de volle grond, graaf de bloembollen dan uit, ontdoe ze van plantresten en bewaar ze in een doos in een koude en vorstvrije ruimte, zoals je tuinschuur. In april plant je ze dan gewoon weer uit in je tuin volgends de bovenstaande plantinstructie.


Plant en verzorg je eigen Nerine of Amarine bollen