Home » Privacy en cookies

Privacy

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. In deze Privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Daarom vragen wij je deze verklaring goed te lezen. Let erop dat cookie- en privacyverklaringen kunnen veranderen.

Wij doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Wij houden ons in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Wij zijn verantwoordelijk voor een zorgvuldige en discrete verwerking van jouw persoonsgegevens. Indien je na het doornemen van deze privacyverklaring, of in algemenere zin, vragen hebt hierover of contact met ons wenst, stuur ons dan een bericht.

Hoe worden jouw persoonsgegevens verzameld:

  • Direct van jou: bijvoorbeeld door een bestelling via onze webshop te doen, als je per e-mail, telefoon of schriftelijk contact met ons opneemt of je een reactie op onze website achterlaat.
  • Via eigen website: voor onder andere de uitoefening, verbetering en registratie van onze dienstverlening verzamelen wij via onze website, webshop verschillende gegevens onder meer door het gebruik van cookies.
  • Via derden: wij kunnen gebruik maken van de diensten van derden. Dit privacy statement is mede van toepassing op de gegevens die worden verzameld door derden en aan ons worden aangeboden. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de verzameling van deze gegevens. We verwijzen je in dit verband naar het privacy beleid van deze betreffende derden.

Welke persoonsgegevens verwerken wij?

Wij verwerken jouw persoonsgegevens, doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze zelf bij het invullen van een contact- of reactieformulier op de website aan ons verstrekt. Het betreft hier de volgende persoonsgegevens:

Contact- en accountantgegevens, waaronder door jou verstrekte naam, adres, telefoonnummer, en e-mailadres, je informatiebehoefte en inloggegevens.

  • Betalings- en factuurgegevens slaan wij op als je een online betaling doet.
  • Website gegevens – zoals IP-adres, verkeer- en locatiegegevens en informatie over het gebruik van onze website, webshop en digitale nieuwsbrieven.
  • Gegevens die je indient als je bij ons solliciteert, zoals je CV, motivatie en gerelateerde informatie.

Wij hebben niet de intentie om persoonsgegevens te verzamelen van websitebezoekers/klanten die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd.

We kunnen echter niet controleren of een websitebezoeker/klant ouder dan 16 jaar is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er persoonsgegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je ervan overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op.

Met welk doel verwerken wij persoonsgegevens?

Wij gebruiken verkregen persoonsgegevens voor het uitvoeren van je bestelling of informatieverzoek, alsmede om je tijdig te inforeren over activiteiten in onze webshop. Meer specifiek vragen wij je om jouw persoonsgegevens met ons te delen voor de volgende doeleinden:

  • Ten behoeve van het aangaan, onderhouden en verbeteren van de contractuele relatie met jou als klant en het verbeteren van onze service en producten. 
  • Voor het uitvoeren van een jouw bestelling
  • Voor het registreren, afhandelen en verzorgen van eventuele vragen, klachten, retouren en reparaties.
  • Voor het toepassen en uitvoeren van wettelijke verplichtingen.
  • Voor het maken van analyses omtrent aankoop- en bezoekgedrag in de website, webshop en onze fysieke winkel(s) en het vergelijken hiervan met andere (soortelijke) winkels waarmee wij een actieve of passieve samenwerking hebben.
  • Om je persoonlijke acties, aanbiedingen, tips en informatie te verstrekken per e-mail.
  • Het verstrekken van aankoop gerelateerde informatie zoals plantinstructies, verzorgingstips, informatie, aankoopbewijzen en bijbehorende producten.

Wij zullen deze gegevens minimaal 7 jaar bewaren, tenzij er een langere wettelijke termijn van toepassing is.

Cookies

Onze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt. Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen wij vragen om akkoord voor het gebruik van deze cookies. Via je browser kun je het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van onze website werken dan niet goed meer. Wij hebben geen controle over het cookiebeleid van aan onze website gelieerde websites. Lees dus ook hun privacyverklaringen.

Onze nieuwsbrief

Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief geef je ons toestemming om jouw gegevens op te slaan zodat wij je altijd op de hoogte kunnen houden over ons aanbod. Met jouw toestemming gebruiken wij de opgeslagen informatie om je te informeren over onze producten. Het kan gaan om ontwikkeling van de website, het sturen van informatie over onze activiteiten of het doen van andere aanbiedingen en acties. Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je jezelf afmelden in de eerstvolgende nieuwsbrief die je ontvangt.

Website Analytics

Wij maken gebruik van website analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Deze analytics-software draait op andere platforms zoals Google en Jouwweb. Deze websites zijn zelf verantwoordelijk toepassing van richtlijnen in de verwerking van informatie en gegevens via onze website. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het in gebreken blijven van de betrouwbaarheid van deze platforms.

Wijzigingen

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Pas op voor valse acties

Het kan voorkomen dat u valse winacties ontvangt via e-mail, Facebook en/of SMS die niet van ons afkomstig zijn. In deze zogenoemde ‘phishing-acties’ worden onze naam en logo misbruikt om persoonlijke gegevens te verzamelen of om je geld afhandig te maken. Doe hier niet aan mee, het gaat om oplichterij!

  • Wij raden je aan om altijd de afzender van de e-mail of het bericht altijd te checken. 
  • Wij gebruiken nooit SMS of WhatsApp voor acties.
  • Om je te informeren gebruiken wij altijd een e-mailbericht of e-mail nieuwsbrief met als afzender service@nerine.eu

Twijfel je over de echtheid van een e-mail of actie namens ons meld dit dan aan ons via service@nerine.eu. Op veiliginternetten.nl vind je meer informatie over wat je kunt doen en laten om veilig te internetten.

Gegevens inzien, aanpassen, verwijderen en recht van overdraagbaarheid

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om jouw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Nerine.eu en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van jou hebben in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij je jezelf identificeren. 

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens.

Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Mocht je naar aanleiding van deze privacyverklaring vragen hebben, stuur deze dan naar ons op via e-mailadres: service@nerine.eu.