Nu nog een mooie rooie

Gepubliceerd op 18 november 2021 om 16:33

In 2018 vond ik tijdens een bezoek aan het ziekenhuis in Leiden het tijdschrift, Tuinseizoen - September 2018. Met het doorlezen vond ik een website met een artikel over Nerine en Amarine ben op zoek gegaan. 

Ik heb enkele Nerine en Amarine bollen gekocht en in Maart-April geplant, veel water gegeven en in September kwamen de stelen en later de bloemen tevoorschijn. Het is zo verfrissend om aan het eind van het bloeiseizoen deze frisse kleuren in je tuin te vinden op ongeveer 60 - 80 cm hoogte.

Het jaar daarna weer enkele bollen gekocht en inmiddels heb ik toch al meer dan 20 stelen die bloeien door de gehele tuin echt hartstikke leuk, nu nog even op zoek naar een "mooie rooie Nerine" en dan heb ik de meeste kleuren wel in mijn tuin staan. Van de Amarine bellediva zijn de bloemen bijna net zo groot als van de Agapanthus! O.a. Anastasia, Aphrodite, en Emanuelle staan nu dus in bloei, en van de Nerine bowdenii Mr John, Vesta. Hoop er volgend jaar nog een paar bij te zetten het is een genot in je tuin!

Antoon Verheijen 

Antoon Verheijen met zijn Nerine en Amarine belladiva bloembollen

Reactie plaatsen

Reacties

Jacques Verheijen
2 jaar geleden

ik kan dit bevestigen dat het inderdaad een speciale en mooie plant is. Heb ze in de tuin van mijn broer (zie bovenstaand) allemaal gezien. Geweldig dat hij dit op die leeftijd dit nog allemaal kan doen. Veel succes en plezier gewenst met het vinden van een mooie rooie

Gert van Gerven
2 jaar geleden

ANTOON,LAAT DAT ZOEKEN NAAR DIE RODE MAAR ZITTEN, WANT DAN ZIT JE TOCH WEL ERG OP LINKS!
HA,HA, HA, SUC6 ERMEE